Celozrnné těstoviny s bylinkovou omáčkou

Těstoviny se dnes stávají nedílnou součástí našich jídelníčků. Velký věhlas jim dali především Italové, kteří je s oblibou připravují. A ačkoliv dnes zná většina z nás ty běžné, tedy světlé, existují i těstoviny celozrnné, připravované z této mouky. Jejich výhoda spočívá v tom, že nejenom často mnohem lépe chutnají, ale mají vyšší obsah vlákniny. Při dietě je to ideální volba.

Přidejte bylinky a připravte si skutečnou delikatesu

A právě nyní se podíváme na jednoduchý recept, jak si připravit celozrnné těstoviny s bylinkovou omáčkou. Celý postup je opravdu velmi snadný, a jediné co potřebujeme, jsou čerstvé bylinky, ideálně v kombinaci bazalky, oregana či petržele. Můžeme přidat též trošku česneku a trochu olivového oleje. Pro přípravu omáčky už stačí jenom dané ingredience smíchat, a buď najemno nakrájet, nebo umixovat v mixéru. Aby byla omáčka krémovější, přidáme jak olivový olej, tak i trochu vývaru.

Těstoviny uvaříme dle návodu

Jakmile máme bylinkovou omáčku hotovou, můžeme se pustit do vaření těstovin. V principu nezáleží na konkrétním typu, ale většina lidí využívá špagety, nebo penne. Obojí by mělo být kvalitnějšího typu. Poznáme to tak, že povrch těstovin není hladký, ale jemně hrbolatý. To způsobí, že na nich bude snadno držet omáčka, a tím dokonale propojíme dané chutě. Na většině balíčků je vždy uvedeno, jak dlouho je vařit. Zkušení kuchaři ale vědí, že je třeba průběžně zkoušet a ochutnávat.

Těstoviny nepřevařte

Zapomeňte na různé tipy, jak poznáte uvařenou těstovinu. Jednoduše ji stačí rozříznout, a pokud je v jejím středu krapet bílé mouky – ne však moc, je hotová. Následně sceďte, nalijte do hrnce omáčku, lehce prohřejte, zamíchejte a můžete konzumovat. Nezaškodí ani krapet čerstvého a kvalitního sýru – samozřejmě ideálně parmezánu. Ten je možné přidat i do samotné omáčky, čímž se více zhustí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *