Cibulově-ústřičná polévka

Ústřice jsou považovány za skutečnou lahůdku a delikatesu. Málokdo ale ví, že jsou stejně jako celá řada mořských plodů velmi pozitivní k našemu zdraví. Pokud tedy chcete změnu, a láká vás je ochutnat, může být cibulově-ústřičná polévka perfektní cestou k tomu, jak jejich chuť zažít na vlastní kůži.

Jaké vlastně koupit?

Pokud bychom si měli ústřice charakterizovat, potom se jedná o mořské plže, které mají pevné lastury. Samozřejmě jíme pouze jejich obsah, a to buď za syrového, nebo v případě této polévky za vařeného stavu. V první variantě se kupují ústřice včetně daných lastur, zatímco na přípravu polévky jsou k mání již ty vyjmuté, a to často za výhodnější cenu. Důležité je zaměřit se na jejich čerstvost. V tomto směru bychom měli vynechat mražené varianty, u kterých nemáme možnost čichem ověřit, zda je ústřice v pořádku.

Připravme i ostatní ingredience

Mimo ústřic budeme potřebovat i další ingredience. Jelikož se k nim dokonale hodí citron, měly bychom připravit i citronovou šťávu. Mimo ní samozřejmě potřebujeme olivový olej, cibuli, zeleninový vývar a sůl a pepř. Následný postup už je poměrně jednoduchý, a za 10 minut můžeme mít polévku hotovou.

Osmahneme cibuli a vývar přivedeme k varu

Prvním krokem je tedy lehce osmahnout cibuli, dokud nezměkne. Následně ji zalijeme vývarem, a jakmile se začne vše vařit, přidáme ony vyloupané ústřice. Důležitá je ona vroucí voda, která nezpůsobí jejich přílišné gumovatění. Na to má vliv také délka vaření, kdy by celý proces neměl přesáhnout 10 minut. Následně už pouze sundáme ze sporáku, dochutíme a můžeme podávat. Před tím je ještě vhodné do polévky přidat onu citronovou šťávu, případně nahrubo nasekané bylinky, ideálně v podobě petržele, ale hodí se také oregano – samozřejmě čerstvé. Tím polévku nejenom barevně ozvláštníme, ale přidáme také na zajímavé chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *