Sýrovo-ořechový bochník

Pokud mluvíme o bochníku, nemusíme mít vždy na mysli pouze chléb. Příjemně chutný bochánek lze totiž vytvořit také ze sýru. Chceme-li přitom dbát na naše zdraví a linii, je ideální sýr tvarohového typu, a to takzvaný cottage. K tomu už přidáme pouze najemno nasekané vlašské ořechy, vejce a také strouhanku, která nám pomůže danou hmotu spojit dohromady. Následný postup už je velice jednoduchý.

Samotnou hmotu důkladně prohněteme

Poté už stačí veškeré ingredience smíchat a důkladně prohníst. To z toho důvodu, aby se všechny ingredience dokonale propojily. Navíc není problém dodat do směsi také čerstvé bylinky, jelikož ty jdou se sýrem také skvěle dohromady. Jakmile je prohněteno a bochánek má díky přidávání strouhanky dostatečně pevnou konzistenci, můžeme se pustit do samotného pečení.

Pečeme 30 minut

Během přípravy je ideální předehřát si troubu, a to na poměrně tradičních a nejvyužívanějších 180 stupňů Celsia. Jakmile je hotovo, vložíme plech s pečicím papírem, a na něho položíme onen vytvořený bochánek. Před vložením je možné potřít ho také trochou rozšlehaného vajíčka. Doba pečení poté závisí na velikosti bochánku, ale obecně stačí 30 minut – to by mělo vajíčko na povrchu začít hnědnout. Ideální alternativou jsou poté i drobnější bochánky, podávané s celozrnným chlebem. Stejně tak se dají ale jíst i samotné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *