Zelenina s ricottou

Ricotta je chutný mléčný výrobek sýrového a tvarohového typu. Většina lidí ho zná s proslulým dezertem zvaný tiramisu, kde tvoří onu základní ingredienci. Rozhodně to ale není jediné možné použití tohoto na bílkoviny bohatého výrobku. Je totiž ideální součást mnohých různých zeleninových pokrmů, a to například ve formě chutných pomazánek. Pojďme se podívat na jednu, která za to rozhodně stojí, a nadchne i vás.

Připravte si ricottu, rajčata a papriky

Tento sýr vždy patřil ke středomoří a k tamní kuchyni. S tejně k ní patří také zelenina, a to konkrétně rajčata a papriky. Při výběru bychom měli vybírat rajčata hlavně tvrdší. Zvolit můžeme také odrůdu cherry. Následně je pokrájíme na drobné kostičky a přejdeme k přípravě paprik. Ty bychom měli nejprve zbavit slupky, a to nad plynovým sporákem, kdy ji jednoduše opálíme a sloupneme. Následně i tuto zeleninu nakrájíme na kostičky.

Vše důkladně promícháme a osolíme

Jakmile je vše připraveno, vytvoříme směs, kterou dochutíme solí a pepřem. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat několik lžic nízkotučného jogurtu. Ideální volbou je přidat také čerstvě posekanou bazalku, které v kombinaci červené a bílé barvy dodá onu italskou trikoloru, která bude dokonale vypadat. Následně již je vše připraveno k tomu, abychom mohli začít podávat. Recept zelenina s ricottou je ideální jako forma příjemné jarní a svěží pomazánky, kterou namažeme třeba na připravenou na sucho rozpečenou bagetku, lehce potřenou česnekem. I ten se totiž ke zmíněné kombinaci dokonale hodí. Po prvním soustu se i vy přesvědčíte, že je výsledek úžasný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *