Ovesné vločky jsou vynikajícím jídlem, které je lehké, dodá tělu potřebné sacharidy, a zároveň je bohaté na vlákninu. Dnes existuje celá řada různých variant, jak je nejenom koupit, ale jak je také připravit. Nyní se podíváme na recept, jak si nachystat a také vychutnat melounové vločky s jahodami. Základem receptu jsou tedy ovesné vločky, ideální přírodní, nepečené ani nepražené. Další nezbytnou surovinou je samozřejmě meloun. Ideální volbou je kombinace jak červeného, tak žlutého. Následně už stačí jenom jahody, a můžeme se pustit do práce.
Ovoce pokrájíme na menší kousky
Základem je tedy dát ovesné vložky do mísy a připravit si ovoce. To nakrájíme na menší kousky. V případě melounů samozřejmě odstraníme samotná semínka, která by se nám v daném pokrmu špatně konzumovala. Ovoce poté necháme lehce okapat a následně přidáme do misky s vločkami. Vše poté můžeme zakápnout trochou medu. Vše poté zalijeme mlékem a můžeme konzumovat.
Různých variant je ale více
Výše uvedený recept je tou základní variantou, jak si připravit melounové vločky s jahodami. Kromě něho ale existují i další varianty. Jedna například počítá s tím, že místo mléka použijeme čerstvou ovocnou šťávu – třeba přímo z jahod a melounu, nebo například z pomeranče. Další varianty poté obsahují třeba i nízkotučný jogurt, nebo umožní konzumovat daný pokrm pouze na sucho. V tomto případě je ale pro lepší chuť vhodné vločky nasucho opražit na pánvi, nebo nechat pár minut zapéct v troubě.