Zelí patří mezi velmi levné, a přitom velmi chutné potraviny. Navíc v souvislosti se zelím platí i to, že si můžeme vybrat mezi červenou nebo bílou variantou. Obě chutnají skvěle a navíc mají velké množství vitamínů a nízkou kalorickou hodnotu. Tato zelenina doslova svádí k tomu, proč si vytvořit dietní zelný salát. A aby byl skutečně dietní, je dobré vyvarovat se jakýmkoliv tučnějším zálivkám na bázi majonézy nebo jogurtů.

Zelí nakrouhejte na tenčí nudličky

Tou nejtěžší přípravou při samotném zelném salátu je jistě krouhání neboli strouhání daného zelí. Ideální je, aby mělo tvar nudliček. V tomto směru je jedno, zda využijete červené, bílé, nebo jeho kombinaci. Následně už stačí zelí lehce posolit a připravit si případný nálev. V tomto ohledu zmíníme dvě nejvyužívanější varianty, které se v souvislosti se zelným salátem nabízejí. První variantou je zelný salát s křenem a tou druhou s koprem. Obě přípravy jsou více než jednoduché.

Stačí voda, trochu octa a hlavní ingredience

Základem nálevu je potom buď čerstvě nastrouhaný křen, nebo nasekaný čerstvý kopr. Tato ingredience se smíchá s trochou vody a pár kapkami vinného octa. Následně už stačí vše promíchat se samotným zelím, a dietní zelný salát je na světě. Hned poté už nic nebrání jeho konzumaci, kdy je nejlepší jako zeleninový salát po hlavním jídle. Stejně tak může přijít vhod i jako čerstvá a lehká odpolední svačinka.