Artyčoková omáčka s chlebem pitta

Ingredience:

  • Chléb pita
  • Artyčoky – ideálně ty konzervované v nálevu
  • Parmezán
  • Mozzarela
  • Sýr Cottage
  • Cibule
  • Česnek
  • Čerstvé bylinky
  • Sůl a pepř

Základem tohoto receptu je velmi chutná artyčoková omáčka, neboli též artyčokový dip, do kterého si následně namáčíme chléb pita. Je to ideální volba například jako zdravá a chutná svačina, nebo lehká večeře.

Příprava omáčky je jednoduchá

Základem omáčky jsou samozřejmě artyčoky. Ty po vyjmutí z konzervy necháme okapat a následně překrájíme na menší kousky, které můžeme vhodit do mixéru a lehce je rozmixujeme, na hrubou kaši. Ve chvíli, kdy je požadovaná konzistence vytvořena, můžeme přidat další ingredience, a to na drobno nakrájenou cibuli, popřípadě také utřený česnek. Vše poté doplníme na kousky nakrájenou mozzarelou a sýrem Cottage. Následně důkladně promixujeme na krémovou omáčku.

Zahustíme parmezánem

V mnoha případech bude konzistence takové omáčky o něco tekutější, než potřebujeme. V tomto případě použijeme již zmíněný parmezán, který nám pomůže vše dobře zahustit a vytvořit tak potřebnou krémovou konzistenci. Na závěr už jenom vyklopíme do mísy a lžící jemně vmícháme nadrobno nasekaný bylinky. U nich totiž chceme, aby byly dobře vidět a lahodily tak oku. Vše poté dáme do lednice vychladit.

Chléb opečeme v troubě

Mezi tím, co se omáčka chladí, si můžeme připravit chléb pita. Ten koupíme ve formě placek, které podobně jako pizzu pokrájíme na menší trojúhelníky. Ty poklademe na plech a vložíme do trouby, rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Následně čekáme, až bude chléb lehce opečený a získá zlatavou barvu. V tu chvíli ho vyndáme a spolu s omáčkou můžeme ihned podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *