Broskvový salát

broskve

Ingredience:

  • 4 větší a dostatečně zralé broskve
  • Lískové nebo vlašské ořechy
  • Nízkotučný jogurt
  • Skořice
  • Citronová nebo pomerančová šťáva

Saláty jsou během letního období určitě dobrou možností, jak se najíst něčeho studeného a svěžího. Ne vždy je ale nutné zakládat saláty pouze na zelenině, jelikož i z ovoce lze vytvořit skvělý pokrm. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Připravíme si jogurtový dresink

Jelikož samozřejmě připravujeme salát ovocný, ladíme všechny ingredience do sladka. Nízkotučný jogurt můžeme v případě potřeby smíchat i s trochou cukru, ale hlavním základem je skořice a citronová nebo pomerančová šťáva. V případě, že je jogurt příliš hustý, ho můžeme zjemnit trochou mléka.

Broskve pokrájíme na větší kousky

Následně už stačí jenom pokrájet broskve, které nejprve zbavíme pecky. Stačí je nožem po obvodu naříznout až k pecce samotné, a krouživým pohybem proti sobě jednoduše obě poloviny oddělíme a pecku vyjmeme. Následně tedy pokrájíme na menší kousky, a spolu s trochou šťávy, která při krájení vznikla, vložíme do mísy.

Smícháme s dresinkem a posypeme ořechy

Následně už jenom přidáme jogurtový dresink, se kterým kousky broskví dobře promícháme. Ideální je dát salát ještě alespoň na 30 minut do lednice odležet. Následně ho znovu promícháme a již můžeme servírovat. K tomu ještě nadrobno nasekáme zmíněné ořechy, kterými samotný salát posypeme. Též můžeme použít i ořechy celé, bez krájení, nebo také můžeme posypat lehce i skořicí, kterou už najdeme v samotném jogurtu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *