Celerové ragú

celerové ragů

Ingredience:

  • Řapíkatý celer
  • Mrkvev
  • Cibule
  • Máslo
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Vytvořit si ryze zeleninové ragú není nic složitého. Potřebujeme pouze několik ingrediencí a několik minut času na samotnou přípravu, a dále už můžeme podávat. Celerové ragú je poté ideální varianta jako dietní, nebo lehké letní jídlo. Stejně tak přijde vhod jako příloha.

Prvním krokem je příprava zeleniny

Základem přípravy je příprava zeleniny. Tu musíme důkladně omýt, oloupat a samozřejmě také očistit. Poté ji pokrájíme na větší části, a to jak celer a mrkev, tak samozřejmě také cibuli. Máme-li připraveno, můžeme si na pánvi rozehřát kvalitní máslo, do kterého přidáme pár kapek olivového oleje. Jakmile je máslo připraveno, můžeme nasypat zeleninu a restovat.

Restujeme několik minut

Tímto způsobem restujeme několik minut, a to ideálně na silnějším plameni, aby na zelenině byly znát stopy po pečení. Navíc tak zelenina uvolní svou chuť, která se s máslem dokonale propojí a dodá tak jídlu jedinečné spojení chutí. Zhruba po 5 minutách vše osolíme a opepříme, zalijeme trochou zeleninového vývaru, přiklopíme pokličkou a 20 – 30 minut dusíme. Pokud se vývar vypařil, přidáme opět další menší dávku.

Necháme dojít a servírujeme

Po daných třiceti minutách můžeme zvednout pokličku a počkáme, až se z ragú vypaří veškerá voda. Můžeme ještě ochutnat a případně dosolit nebo opepřit. Jakmile jsme s chutí spokojeni, již nám nic nebrání podávat. V tomto případě se jedná o velmi chutnou zeleninovou přílohu ke sladkovodní, ale i k mořské rybě, popřípadě k drůbežímu masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *