Dietní vegetariánské špízy s brokolicí

Pokud mluvíme o špízech, není nutné mít na mysli pouze maso. Na své si totiž v tomto směru přijdou také všichni vegetariáni, kteří si tak mohou ozvláštnit svůj jídelníček. Pojďme se podívat, jak na to, a co vlastně budeme potřebovat.

Vyberte zeleninu dle vaší nejoblíbenější chuti

Kouzlo špízů spočívá v tom, že se velmi jednoduchým způsobem propojí jednotlivé chutě zeleniny a výsledkem je doslova dokonalý pokrm, který nadchne každého. V souvislosti se špízem je samozřejmě dobré myslet na to, používat hlavně tvrdé varianty zeleniny. V souvislosti s naším receptem se nám bude hodit paprika, cibule, mrkev, kukuřice, cherry rajčata a také povařená brokolice. To vše by mělo být základem konkrétního špízu, který následně připravíme napícháním střídavě na jehlu. Jakmile je hotovo, můžeme přijít k samotné přípravě.

Na pánvi, v troubě ale i na grilu

Jak budeme daný špíz následně připravovat, to už je často na nás samotných. Někdo volí variantu na pánvi, a to na pouze minimálním množství oleje. Jiný zase vloží špízy do trouby. Zde je ideální teplota okolo 180 stupňů Celsia a doba pečení 10 – 15 minut. Skvělou letní variantou je poté připravit si daný zeleninový špíz na grilu. Vzhledem k absenci tuku se jedná také o poměrně zdravou variantu.

Ideální s pečivem a s dipem

Jakmile máme špíz hotov, můžeme konzumovat. A příloha? Ideální je třeba celozrnné pečivo, například nakrájená bageta. Připravit si můžeme též i jednoduchý dip, třeba ze zakysané smetany, česneku, nastrouhané okurky a také kopru. Ideální kombinace pro všechny milovníky skvělé chuti, zeleniny a zdravého životního stylu. Tento recept totiž jasně ukazuje, že i bez masa se můžeme hravě obejít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *