Dietní zelná polévka – tukožroutská polévka

Zelí je při hubnutí všeobecně doporučováno, a to pro své vlastnosti. V první řadě je to minimum kalorií, dostatek vitamínu C a dále i schopnost zasytit. Kromě různých salátů můžeme zelí využít mi k přípravě takzvané tukožroutské polévky. Jak na ni? To si přiblížíme v kompletním postupu, který je velmi jednoduchý a zvládne ho i ten, který se v kuchyni necítí nijak dobře.

Připravíme si ty nejnutnější ingredience

Pokud budeme chtít uvařit právě tukožroutskou polévku, je třeba mít na paměti, že primárně postupujeme jako u běžného vývaru, a nachystáme tedy dostatek zeleniny. Kromě zmíněného zelí budeme potřebovat také cibuli, pórek, mrkev a petržel. Všechny suroviny očistíme a nakrájíme na menší kousky, které připravíme do hrnce. Stejně jako u vývaru můžeme přidat i pár lístků bobkového listu, nebo několik kuliček pepře. Čím silnější chceme polévku mít, tím více zeleniny samozřejmě připravíme.

Přivedeme k varu a zhruba hodinu vaříme

Jakmile máme veškerou zeleninu připravenou v hrnci, stačí ji zalít vodou a samozřejmě i přivést k varu. Pod pokličkou ji poté vaříme zhruba jednu hodinu. Poté by měla být hotová a připravená ke konzumaci. Jíme ji samozřejmě s kousky zeleniny, které se v ní vařili. Ty daly chuť i samotné vodě, a tak máme vynikající zeleninový vývar, tedy zelnou tukožroutskou polévku která je chutná nejenom teplá, ale také příjemně vlažná.

Proč tukožroutská?

Ačkoliv se pro tuto polévku využívá právě takový název, je třeba pro objektivnost říci, že sama o sobě neumí tuky likvidovat. Na druhou stranu ale obsahuje vitamíny, které zrychlí metabolismus a tím tělo skutečně rychleji spaluje. Navíc má minimum kalorií a přitom dokonale zasytí, což opět vede k tomu, že výdej energii je vyšší než příjem, a dochází tedy k hubnutí. A to opět v oblasti zmíněných tukových zásob.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *