Kvakové placky

Netradičních receptů není nikdy dost, zvláště v případě, kdy chcete dodržovat zdravý životní styl. V tomto směru byste totiž měli dbát na to, aby vaše strava nebyla jednotvárná. A v tomto případě jsou ideální možností i kvakové placky. Abychom tedy byli konkrétní, jedná se o placky z tuřínu, která je v nich tou základní surovinou. Mimo něj ale budeme potřebovat také tvaroh, mouku a vejce.

Postup přípravy je podobný jako u bramboráků

Pokud si budete chtít dané placky také připravit, potom pamatujte, že postup určitě není nijak složitý, a dá se přirovnat k přípravě neméně oblíbených bramboráků. Prvním krokem je tedy oloupání a nastrouhání tuřínu, který osolte, přidejte vejce a postupně zahušťujte také moukou, a to do požadované konzistence. V tomto ohledu je dobré nechat těsto chvíli odležet, jelikož následně opět pustí vodu, kterou je třeba vylít.

Skvělým doplňkem je tvaroh

Dané placky je ideální podávat s tvarohem, do kterého se při konzumaci namáčí. Jeho příprava není nijak složitá, jelikož ho stačí smíchat s nakrájenou pažitkou a solí. Pokud má příliš hustou konzistenci, stačí přidat trochu mléka. Samozřejmě lze vyzkoušet i různé ostřejší varianty, kdy lze do tvarohu přidat například feferonku nebo chilli papričku.

Snažte se použít minimum oleje

Dále už můžete přejít k přípravě placek. Ty je možné připravovat samozřejmě na pánvi. Ta by měla být hlavně kvalitní, a mělo by tak dojít i k použití minimálního množství tuku. Mnohem zdravější alternativou je ale upéci placky v troubě, a to na 200 stupňů Celsia. Následně je můžete ihned podávat, a to s umíchaným tvarohem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *