Paštika z makrely

paštika z makrely

Makrela je poměrně dobře dostupná ryba. Kromě toho, že se na našich stolech může objevit v pečeném, nebo také grilovaném stavu, se na pultech obchodů objevuje i uzená. Takto ji můžeme konzumovat buď samotnou, nebo si z ní lze připravit velice chutnou paštiku, která může být alternativou pro běžnou rybičkovou pomazánku. Při výběru makrely je důležité hledět na množství soli, jelikož ta při procesu hubnutí není vždy dobrým přítelem.

Jaké další ingredience potřebujeme?

Jakmile máme vybranou makrelu, zamíříme i k jiným surovinám. Jednou z dalších je jogurt, kde je třeba hledět na množství jeho tuku. Čím méně ho má, tím samozřejmě lépe. Dalšími přísadami je poté šťáva z citronu a petržel. Následný postup už je poměrně jednoduchý, jelikož všechny ingredienci smícháme, lehce rozmělníme, a pár vteřin promixujeme. Tím dostane paštika požadovanou hrubší konzistenci. Následně už stačí dochutit solí a pepřem, a je hotovo.

Pozor na kosti

Drobným rizikem oproti nakládaným sardinkám vhodných do pomazánek, je u uzené makrely to, že má kosti. V tomto ohledu se není třeba bát, jelikož hlavní kostru tvoří pouze páteř. Uzenou makrelu lze navíc od dané páteře velmi dobře vyjmout, díky čemuž můžeme i tyto případné problémy hodit za hlavu.

Jaká je ideální příloha?

Před přípravou je třeba si uvědomit, že se jedná primárně o zdravý pokrm, čemuž by měla odpovídat také příloha. Doslova se tak nabízí celozrnné pečivo, které je bohaté na vlákninu a má méně sacharidů, než běžné bílé. Dokonale se hodí nejenom různé bagety, ale samozřejmě také chléb. A tím je příjemná dopolední, nebo také odpolední dietní a zároveň zdravá svačina hotová. Kromě zmíněné vlákniny z pečiva totiž do těla dodáme také bílkoviny z jogurtu, a také ze samotné ryby. Ta navíc obsahuje i řadu mastných kyselin, prospěšných pro naše tělo. I proto je konzumace ryb, nejenom makrel, hojně doporučována.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *