Plněné datle

plnene datle

Datle jsou oblíbenou pochoutkou hlavně v době vánoc, kdy jsou často umístěny na svátečně prostřených tabulích. Jedná se o exotické ovoce, které je velmi bohaté na celou řadu vitamínů. Drobným negativem však může být časté a výrazné doslazování. Pokud však nakoupíte ty neslazené, můžete si spolu s námi připravit skvělý recept na plněné datle, které nadchnou svou jednoduchostí, a zaručeně vás ohromí svou naprosto dokonalou chutí.

Co budeme k receptu potřebovat

Kromě té základní suroviny, kterou jsou datle, si poté připravíme také mandle, a to jak celé, tak i mleté. Spolu s nimi budeme potřebovat i hnědý rýžový sirup a mandlový extrakt. Právě z tohoto sirupu, extraktu a mletých mandlí se vytvoří pasta, která bude sloužit jako samotná náplň daných datlů.

Datle je třeba vypeckovat a následně naplnit

Další postup už vyžaduje trochu zručnosti, a to především, pokud chcete dosáhnout unikátního estetického efektu. U datlů je třeba odstranit jejich vrchní část a opatrně vymáčknout pecku. Pokud se vám to povede, je následný krok velmi jednoduchý, jelikož je už naplníte pouze vzniklou pastou, přičemž takto připravenou pochoutku dozdobíte celou mandlí. Tu vsunete nakonec, čímž vlastně celé plněné datle „zašpuntujete“.

Jednoduší verze počítá s překrojením

Pokud ale nejste příliš zruční, nevadí. Datle můžete vypeckovat i tím, že je po celém obvodu rozkrojíte, rozloupnete a pecku vyndáte. Následně obě poloviny naplníte pastou, znovu přilepíte a vložíte mandli. V obou případech samozřejmě docílíte jedinečné chuti, která vznikne spojením právě tohoto ovoce a čerstvých mandlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *