Tvarohovo-vajíčková pomazánka

Vejce, především potom jejich bílky jsou velmi oblíbeným a vyhledávaným zdrojem bílkovin. To je samozřejmě ideální především při dietě. A stejně tak bohatý na bílkoviny je také nízkotučný tvaroh, který je druhou základní surovinou tohoto receptu. Kromě toho ještě budeme potřebovat také cibuli, hořčici a samozřejmě sůl a pepř na samotné dochucení. Tím máme suroviny připraveny a můžeme se pustit do přípravy této pomazánky.

Suroviny nakrájíme a promícháme

Prvním krokem je samozřejmě uvaření vajec, a to takzvaně na tvrdo. Ideální doba vaření je okolo 10 minut. Následně vylijeme horkou vodu a do hrnce naopak nalijeme ledovou, kterou několikrát vyměníme. Díky tomu nám vejce rychleji zchladnou. Poté je už pouze oloupeme a nakrájíme na kostičky. To lze buď nožem, nebo existuje také jednodušší varianta, která počítá s využitím specielní mřížky určené ke krájení. Díky ní tak lze dané kostičky vytvořit mnohem lépe. Dále už stačí pouze najemno nakrájet cibuli a obě suroviny důkladně promíchat.

Suroviny smíchejte s tvarohem a dochuťte

Jakmile máme všechny suroviny připraveny, můžeme je smíchat s tvarohem, do kterého přidáme také trochu plnotučné hořčice. Skvělou variantou je ale i hořčice dijonská, která pomazánce dodá o trochu výraznější říz. Následně už stačí dochutit solí a pepřem, důkladně promíchat a nechat pár desítek minut odležet.

Poté už je tvarohovo-vajíčková pomazánka připravena ke konzumaci, a to ideálně jako velmi chutná snídaně, večeře, nebo třeba také jako velmi chutná svačina. Ideální použití je v kombinaci například s celozrnnou čerstvou bagetou, která díky obsahu vlákniny také velmi pozitivně působí na naše zdraví, hlavně potom na naše zažívání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *