Dukanova dieta – recepty bílkovinných dnů

Mluvíme-li o Dukanově dietě, máme na mysli rozsáhlý program s mnoha recepty, který se zakládá na střídání konkrétních dní. Jedním z takových je i den, který je zaměřený na bílkoviny. Ty by se měly v co největším množství konzumovat doslova od rána do večera. V souvislosti s tím se hodí připomenout několik receptů, které tak mohou dokonale pokrýt celý bílkovinovvý den.

Začnete vydatnou a kvalitní snídaní v podobě koláčů

Nezapomínejte na to, že Dukanova dieta má být především zdravá. Pokud tedy vsadíte na koláče, musíte si je připravit v souvislosti s touto zásadou. Smíchejte tedy otruby, zázvorový sirup, vanilkový jogurt a bílek v míse, a později přidejte i vanilkový lusk. Následně máte hotové těsto, které můžete začít postupně tvarovat a dávat na plech. Koláčky se pečou zhruba 15 minut, a to na 180 stupňů. Ideální je konzumovat je s trochou čerstvého ovoce.

Co k obědu? Ideálně kuřecí prsa

Pokud je něco doslova dokonalým zdrojem bílkovin, je to i bílé maso. V tomto ohledu to jsou kuřecí prsa, které si můžeme připravit na mnoho způsobů. Jeden z nich počítá také s tím, že využijeme ovesné a pšeničné otruby, která jsou taktéž dokonalým zdrojem bílkovin, a tak je recepty bílkovinných dnů obsahují ve velkém množství. Ty smícháme s bílým jogurtem a do něho přidáme také vaječné bílky. Následně celou směs důkladně promícháme, čímž vytvoříme těstíčko. V něm poté kousky nebo plátky masa obalujeme a pokládáme na plech.

Takto pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud není povrch kuřecího masa v těstíčku krásně zlatý. Samozřejmě vše připravujeme zcela bez tuku. Ideální přílohou je poté trocha zeleninového salátu.

K večeři vsaďte na mléko

Bílkoviny však nejsou pouze v mase nebo vejci, ale také v mléčných výrobcích. Nabízí se tak mléko jako takové, ze kterého po přidání již zmíněných otrub vznikne perfektní krupicová kaše. Tu můžeme nastavit také vodou, a pro dosažení sladšího efektu doplníme také sladidlem. Rozhodně ne cukrem. Stejně jako v případě koláčů ale můžeme doplnit také vanilkou, popřípadě neméně oblíbenou skořicí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *