Hrušky s karobom

Chcete si připravit velmi chutný osvěžující dezert, kde základem budou zdravé a taktéž velmi chutné hrušky? Potom je postup jednoduchý, a kromě několika základních surovin si připravte také karob. Pokud tento název slyšíte poprvé, potom se vám bude hodit informace o tom, že se jedná o prášek, který se získává z dřeviny Ceratonia Siliqua. V principu se jedná o alternativu kakaa, která je však mnohem zdravější. Často je též používán také jako alternativa k výrobě zdravějších čokolád.

Co budeme potřebovat dále?

Ony dvě základní suroviny pro dezert hrušky s karobom již známe. Kromě toho si též připravíme také vanilkový lusk a pomerančovou šťávu. Obojí spolu smícháme a zahřejeme na teplotu okolo 90 stupňů Celsia. Poté přidáme hrušky, které necháme pomalu táhnout, dokud nebudou příjemně měkké. Samozřejmě před vložením je třeba provést základní úpravy hrušek. Ideální je jejich oloupání, rozpůlení a odstranění vnitřního jádřince. Díky tomu se nám tak daný dezert bude pohodlně jíst, protože vše, co budeme mít na talíři naservírováno, bude také k jídlu.

Nyní přichází na řadu karob

Daný vývar, nyní již kombinovaný i o chuť hrušek však nevylíváme, lehce svaříme na hutnější konzistenci a přidáme onen karob. Rázem nám vznikne hmota podobná rozehřáté čokoládě, kterou následně přelijeme hrušky, a to buď v dezertních mísách, nebo na talířích. Stejně tak je ale možné v dané směsi hrušky namáčet a následně nechat ochladit. Zde záleží především na vás, jaké z možností dáte v tomto směru přednost. Další alternativou je poté i oslazení dané karobové směsi, a to několika lžičkami včelího medu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *