Jablečný pudink se špaldovými piškoty

Pudink jistě miluje každý z nás. Samozřejmě postup jeho přípravy se může v tomto směru lišit. Zatímco ten nejsprávnější postup je s použití vaječných žloutků, my se raději zaměříme na o něco dostupnější a jednodušší variantu, která počítá s pudinkem v prášku – konkrétně s tím vanilkovým. Mimo něho ale budeme potřebovat také jablka a jablečný mošt, jeden banán, vanilku a samozřejmě již zmíněné špaldové piškoty. Jakmile již máme vše připraveno, můžeme se pustit do samotné přípravy pudinku.

Základem je příprava jablek

To první, co je při přípravě pudinku nezbytné, je příprava jablek. Ty oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které vložíme do jablečného moštu, ve kterém je vaříme zhruba 10 – 15 minut, dokud nebudou dokonale měkké. Jakmile se tak stane, je třeba je důkladně propasírovat, popřípadě je můžeme též rozmixovat tyčovým mixérem.

Připravíme si samotný pudink

V troše samostatného moštu následně rozmícháme ony dva pudinkové prášky. Jakmile se tak stane, můžeme je bez obav vlít do již rozmačkaných jablek a vše důkladně promícháme. Opět vše přivedeme k varu a poté velmi pozvolna vaříme, dokud pudink výrazně nezhoustne. Během tohoto procesu přidáme i samotný vanilkový lusk – tedy jeho vnitřek, který dodá celému pudinku na chuti.

Během vaření samozřejmě nezapomínáme na to, abychom se směsí důkladně míchali. V opačném případě může dojít k připálení a vše tak dostane velmi nahořklou a nepříjemnou chuť. V některých případech je ideální vaření buď ve vodní lázni, nebo je možné vše vařit i v mikrovlnné troubě, která je alternativou, kdy se připálení netřeba bát. Je ale nutné vše přelít do nekovové nádoby.

Vlijeme do sklenic, nebo do formy

Varianta podávání může být různá. V některých variantách stačí vložit špaldové piškoty do vyšších skleniček, do kterých následně daný pudink nalijeme. Druhá varianta je poté taková, že piškoty vyložíme formu a teprve do ní se vše nalije. V obou případech ale poté necháme vše ztuhnout, a to nejdříve při pokojové teplotě a poté vložíme do lednice. Na závěr dozdobíme banány a můžeme ihned podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *