Smaženice s rajčaty a uzeným lososem

Pokud se mluví o smaženici, nejčastěji se tento termín užívá především v souvislosti s houbami. Ne každý je ale jejich milovníkem, a tak je může nahradit. A to třeba zdravým a chutným uzeným lososem. Jinak je samotná příprava víceméně stejná. Uvidíte, že tato pochoutka dokonale nadchne i vás. A může být stylovým zakončením dne, jelikož takové večeři jenom těžko odoláte.

Kromě lososa si připravte cibuli, rajčata, vajíčka a pažitku

Nejenom samotná příprava, ale i soupis ingrediencí je velmi jednoduchý. K cibuli, vajíčkům a uzenému lososovi rozhodně není třeba nic dodávat. V případě rajčat máme poté na výběr. Buď lze zvolit sušená, která lze přihodit přímo do smaženice, nebo využít čerstvá, která využijeme jako skvělý doplněk. Poté už stačí jenom sůl a pepř, a můžeme se pustit do samotné jednoduché přípravy.

Rozpalte pánev a nakrájejte cibuli

Mezitím, co si nahříváme pánev, si nakrájíme cibulku, co možná nejvíce nadrobno. Poté na pánev kápneme trochu kvalitního olivového oleje, a cibulku lehce zpěníme. Důležité je, aby cibulka byla měkká, ale zároveň aby nebyla hnědá. Jakmile je hotovo, snížíme plamen a nalijeme rozšlehané vajíčko, které zároveň osolíme a opepříme. Důležité je neustále míchat, aby nám smaženice zůstala ve velmi kyprém a vláčném stavu.

Před koncem přidáme ostatní ingredience

Jakmile vajíčka začnou mít požadovanou konzistenci, přidáme lososa a sušená rajčata. Několikrát promícháme, aby se nové ingredience prohřáli, a je vše hotovo. Už tedy nezbývá nic jiného, než naservírovat na talíř a posypat nadrobno nakrájenou pažitkou. A co zvolit jako přílohu? Nic se nehodí více, než samozřejmě čerstvá, popřípadě do křupava opečená bageta. A chceme-li zůstat u zdravé verze, je jasné, že se bude jednat o celozrnnou variantu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *