Mangové lassi

mangove lassi

Víte, co je lassi? Pokud ne, tak je třeba zmínit, že se jedná o velmi chutný jogurtový nápoj, který pochází u oblasti Indie. Právě zde je hojně konzumován, a to jak ve své slané, tak i sladké variantě. Důvody oblíbenosti jsou nejenom v tom, že dokáže zasytit, ale i v tom, že právě v Indii dokáže spláchnout pálivost jídla z úst a jazyka. V tomto receptu se podíváme na jednu z nejoblíbenějších variant, a tou je mangové lassi, které dokonale chutná a na přípravu je skutečně extrémně jednoduché.

Připravíme si základní ingredience

Tím nejdůležitějším, co budeme potřebovat, je samozřejmě zralé mango a také nízkotučný bílý jogurt. Dále jsou ideální také mandle a v případě potřeby i třtinový cukr, kterým celý koktejl dosladíme. Následně už je postup velmi jednoduchý. Všechny suroviny pokrájíme na drobnější kousky a vložíme do mixéru. Tam přidáme také bílý jogurt a postíme se do důkladného mixování. Je třeba mít na paměti, že naším cílem je vyrobit skutečně hladký nápoj, bez jakýchkoliv kousků. Jakmile máme hotovo, můžeme ochutnat a v případě potřeba dosladit cukrem a ještě na závěr promixovat.

Podáváme nejlépe s ledem a brčkem

Jakmile je hotovo, už můžeme lassi nalít do vyšších sklenic, do kterých přidáme i led. Nápoj by se totiž měl podávat výhradně ledově nachlazený. Samozřejmě nezapomeneme také brčko, kterým pijeme. To je ostatně i dobrým indikátorem toho, zda má koktejl správnou konzistenci. Je-li příliš hustý, jednoduše zředíme běžným mlékem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *