Pikantní rybí polévka

rybí polévka

Jíst ryby je nejenom správné, ale samozřejmě zdravé. Bohužel v našich končinách stále ještě nemají ryby svou tradici, jako třeba ve středomoří. A tak většina lidí vaří rybí polévku výhradně na vánoce. Není ale důvod k její konzumaci pouze jednou za rok, jelikož ryba by měla být na našem stole minimálně jednou týdně. A jednou z možností, jak si ji dopřát, je také chutná pikantní rybí polévka. Ta potěší nejenom svým ryze zdravým složením, ale samozřejmě také svou velmi nenáročnou přípravou.

Základem je rybí vývar

V souvislosti s polévkou budeme potřebovat rybí vývar. Ideální je například z hlav a koster, které nám mohou zbýt třeba po filetování. Tímto způsobem je uvaříme se zeleninou, podobně jako bychom vařili kuřecí nebo hovězí variantu. Dále už stačí vytvořit samotný základ.

Příprava základu je velmi důležitá

Bez základu by polévka postrádala svou zajímavou a právě zmíněnou pikantní chuť. Prvním krokem by tedy mělo být osmahnutí cibulky, která se následně zapráší jak sladkou paprikou, tak i trochou chilli. Dále se přidá majoránka, kmín a pepř a vše můžeme důkladně zarestovat. Důležitou poznámkou je to, že místo mleté papriky můžeme použít třeba i rajčatový protlak. Jakmile je orestováno, zalijeme vše rybím vývarem.

Chvíli povaříme a můžeme podávat

Danou polévku ještě chvíli vaříme a následně nám již nic nebrání ji podávat. Samozřejmě před tím je vhodné ji lehce zahustit, a to ideálně nasucho opraženou moukou, která není tak kalorická, jako běžná jíška s máslem.

Přidejte i rybí maso

Aby byla ale polévka skutečně dokonalá a vy jste si vychutnali nezbytné rybí maso, je třeba ho tam také přidat. A to ve chvíli, kdy orestovanou směs zalíváte vývarem. Tento postup je velmi důležitý, a to proto, že rybí maso stačí vařit skutečně jenom chvíli. Navíc je natolik jemné, že jakékoliv delší vaření by mohlo vést k tomu, že by se nám nepříjemně rozpadlo. A jakou rybu zvolit? V tomto ohledu jsou ideální bílé varianty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *