Pomazánka z ricotty a jahod

Ingredience:

  • Ricotta
  • Čerstvé jahody
  • Moučkový cukr
  • Limetka nebo citron

Ricotta je velmi oblíbená pochoutka z Itálie. Svou konzistencí často připomíná sýr, nebo tvaroh. Je to ale především její chuť, která dělá ricottu velmi zajímavým jídlem. A my si nyní připravíme chutnou pomazánku, a to ve spojení s čerstvými jahodami.

Jahody rozdělte na dvě části

Prvním krokem je příprava jahod, kdy si je rozdělíme na dvě části. Jedny důkladně propasírujeme, nebo v domácím robotu vytvoříme jemnou kaši. Druhou část jahod poté nožem pokrájíme na menší kousky. Rozmixovanou část poté důkladně smícháme s ricottou, díky čemuž docílíme příjemné červené, až narůžovělé barvy.

Později vmícháme i kousky jahod

Jakmile máme hotovo, můžeme vmíchat i na kousky nakrájené jahody, které budou v celé pomazánce působit velmi dobře a zajímavě. Následně už jenom zakápneme šťávou z limetky či citronu, a opět důkladně promícháme. Poté už dáme vše pouze odležet do ledničky, a to alespoň na 2 – 3 hodiny, a to i pro důkladně vychlazení.

Posypeme cukrem a podáváme

Jakmile je ricotta dobře vychlazená, můžeme podávat. Ideálně v menších dezertních skleničkách, kdy po naservírování lehce posypeme také moučkovým cukrem. Ideální je poté danou sladkou pomazánku konzumovat s máslovými sušenkami, popřípadě i s cukrářskými sušenkami, které se k dané sladké pochoutce dokonale hodí a dodají tak i potřebnou sladkost, kterou jsme my sami cukrem nijak nedoháněli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *