Studená salátovo-avokádová polévka

Avokádo je velmi oblíbené exotické ovoce, které můžeme konzumovat jenom tak samotné, nebo se skvěle hodí třeba i do skvělých salátů. A i když je to ovoce, můžeme ho použít také do polévky. Samozřejmě v tomto případě se nejedná o běžnou polévku jako takovou, ale o studenou jogurtovou polévku v kombinaci avokáda a salátu. Tedy v principu alternativu k nudným zeleninovým salátům.

Co budeme potřebovat?

Kromě již zmíněného avokáda, nízkotučného jogurtu a také nejlépe hlávkového salátu je třeba i citronová šťáva, sůl a pepř, popřípadě i čerstvé bylinky. Následný postup už je poté velmi snadný, jelikož vše dohladka umixujeme v mixéru. Doporučuje se několik kousků avokáda nechat stranou, a použít je jako příjemnou dekoraci. Pokud má polévka stále poměrně hustou konzistenci, zjemníme buď nízkotučnou smetanou, nebo trochou mléka.

Dochutíme, vychladíme a podáváme

Jakmile je vše umixováno, už pouze dochutíme dle vlastní chuti, a to solí, pepřem a onou citronovou šťávou. Jakmile je chuť dokonalá, dáme danou polévku do lednice vychladit. I když totiž používáme studené suroviny, v mixéru se zahřejí, a tak je třeba zchlazovací postup opakovat. Následně už stačí vyndat, nalít do talířů, dozdobit kousky avokáda či nasekanou petrželí a můžeme ihned podávat. Ideálně třeba s opečenou celozrnnou bagetou, lehce potřenou česnekem. I takto jednoduchá totiž může být zdravá, netradiční a přitom velmi moderní gastronomie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *