Zelené fazolky se sojovou omáčkou

Zelenina by měla být základem každého dietního jídelníčku. Pokud i my chceme mít stravu co nejvíce pestrou, je třeba vybírat různé druhy a připravovat různé kombinace. A jednou z takových jsou i zelené fazolky se sojovou omáčkou, které jsou alternativou k receptu, který se skládá i ze slaniny. Ta však v dietní a zdravé kuchyni nemá co dělat.

Základem jsou fazolky

Tou hlavní ingrediencí jsou samozřejmě zelené fazolky. Ty dnes není problém koupit, pouze si musíme ujasnit, jakou variantu. Na trhu jsou jak čerstvé, tak samozřejmě i mražené. Stejně tak se nabízejí i sterilované, ale ty nejsou pro tuto přípravu tolik vhodné. Zvolíme-li poté stoprocentně čerstvou variantu, je třeba u nich nejdříve odřezat konce stonků a následně je předvařit. U mražených je obvykle tento postup již hotový, a tak jsou připraveny k opékání na pánvi.

Rozehřejeme olej a rozpálíme pánev

Důležité je v tomto postupu i rozpálená pánev, na kterou následně osolené a opepřené fazolky vložíme. Zde je důležité nesolit moc, jelikož přidávaná sojová omáčka je často velmi slaná – hlavně u levnějších variant. Jakmile jsou fazolky lehce opečené, zastříkneme je sójovou omáčkou, párkrát promícháme a necháme ji vyvařit. Tím je celý recept hotov a mi můžeme servírovat. Ideálně například ke steaku, a to ať už hovězímu, tak kuřecímu.

Daný recept samozřejmě můžeme i vylepšit různými možnostmi, kdy přidáme třeba nastrouhanou mrkev, nebo vše promícháme i se sezamovými semínky. Dobré je postupovat v souladu s asijskou kuchyní, jelikož odtud právě sojová omáčka je, a tak se i základní recept této kuchyně dotýká.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *