Melounový salát

melounový salat

Ingredience:

  • Vodní meloun – běžný s červenou a dostatečně zralou dužinou
  • Žlutý meloun – ideálně typ Cantaloupe
  • Pomerančová šťáva – z čerstvého pomeranče
  • Několik lístků čerstvé máty

Melouny jsou velmi vhodným ovocem, pokud držíme dietu, nebo hledáme osvěžující letní jídlo. Jelikož jsou složeny převážně z vody, tak nás nejenom zasytí, ale pomohou nám udržovat také pitný režim. Nyní si představíme jednoduchý recept na rychlý letní melounový salát.

Základem jsou pokrájené melouny

Základem salátu je samozřejmě právě meloun, tedy oba druhy. U obou z nich se konzumuje pouze dužina, a tak je samozřejmě nutné zbavit je slupky. Z běžného vodního melounu konzumujeme pouze zralou červenou část, u žlutého část žluto-bílou, která je měkká. Vhodným postupem je melouny nakrájet na půlměsíce, a poté z nich ostrým nožem onu zralou část jednoduše vyříznout. Oba melouny poté pokrájíme na menší kousky, které následně vložíme do mísy.

Smícháme mátu s pomerančovou šťávou

Následným krokem už je pouze připravení alternativy dresinku, a to tak, že smícháme pomerančovou šťávu s čerstvě posekanou mátou. Danou směsí následně meloun v misce přelijeme a vše důkladně promícháme. Důležité je používat šťávu z čerstvého pomeranče, nikoliv z kupovaných džusů, kde je často přidáván cukr. Pokud máte raději kyselejší chuť, je možné k pomerančové šťávě přidat i trochu té citronové, popřípadě limetkové šťávy, která se s mátou velmi dobře doplňuje. Poté dáme do ledničky nebo mrazáku důkladně vychladit, a poté můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *