Zdravá domácí šunka

Správná a zdravá šunka by měla mít velký podíl masa a měla by být bez jakýchkoliv nežádoucích látek. Pokud chcete obojí zaručit, je dobrou volbou zdravá domácí šunka. Jak na ni? Podívejte se s námi. Potřebovat budete:

Vepřovou kýtu
Sůl, cukr a vodu
Šunkovar

První krok je příprava
Postup je v daném případě celkem jednoduchý. Stačí vzít maso […]

Kopřiva ale i další bylinky na detoxikaci

Při detoxikaci jsou velmi často užívány různé rostliny a byliny, které lze najít na vaší zahrádce, nebo v okolí všeho obydlí. Společně se podíváme na to, jaké přijdou vhod. Nejvíce doporučována je zcela jistě kopřiva. Poznat ji zvládne téměř každý. A proč právě ta? Pozitiv má hned několik. Mezi klíčové řadíme:

Podporu metabolismu
Účinnost proti […]

Ořechy a zdraví

Ořechy by měly být jednou ze složek vašeho jídelníčku. A to především pro svůj obsah látek, které jsou prospěšné lidskému zdraví. Každý druh může mít jiné pozitivní účinky a tak se hezky popořadě podíváme na to, co nesmí ve vašem jídelníčku chybět.
Vlašské ořechy
Jasná klasika v široké škále těchto plodů. Pokud máme zmínit hlavní pozitiva, tak […]

Dušená mrkev je lepší než syrová

Mrkev je pro lidské zdraví velmi prospěšnou zeleninou. I proto je doporučována její pravidelná konzumace. Co však platí u jiných druhů zeleniny, nemusí platit v tomto případě. O co jde? O samotnou přípravu. Je mnoho druhů zeleniny, které je lepší konzumovat za syrového stavu. U mrkve to však neplatí.
Co z mrkve potřebujete? Beta-karoten
Hlavním důvodem, proč mrkev […]

5 nejčastějších chyb při detoxu

Detoxikace je pro lidské tělo poměrně důležitá, jelikož z něho dokáže celkem dobře odstranit mnoho škodlivin. Mnoho lidí však dělá při detoxu poměrně zásadní chyby. A jaké konkrétně?
Pozor na hladovění
Detox by rozhodně neměl být založený na dlouhodobém hladovění. Je sice pravdou, že očista těla může být spojena se snížením potravy, ale neznamená to, že se […]

Cibulově-ústřičná polévka

Ústřice jsou považovány za skutečnou lahůdku a delikatesu. Málokdo ale ví, že jsou stejně jako celá řada mořských plodů velmi pozitivní k našemu zdraví. Pokud tedy chcete změnu, a láká vás je ochutnat, může být cibulově-ústřičná polévka perfektní cestou k tomu, jak jejich chuť zažít na vlastní kůži.
Jaké vlastně koupit?
Pokud bychom si měli ústřice charakterizovat, potom […]

Studená salátovo-avokádová polévka

Avokádo je velmi oblíbené exotické ovoce, které můžeme konzumovat jenom tak samotné, nebo se skvěle hodí třeba i do skvělých salátů. A i když je to ovoce, můžeme ho použít také do polévky. Samozřejmě v tomto případě se nejedná o běžnou polévku jako takovou, ale o studenou jogurtovou polévku v kombinaci avokáda a salátu. Tedy v principu […]

Celozrnné těstoviny s bylinkovou omáčkou

Těstoviny se dnes stávají nedílnou součástí našich jídelníčků. Velký věhlas jim dali především Italové, kteří je s oblibou připravují. A ačkoliv dnes zná většina z nás ty běžné, tedy světlé, existují i těstoviny celozrnné, připravované z této mouky. Jejich výhoda spočívá v tom, že nejenom často mnohem lépe chutnají, ale mají vyšší obsah vlákniny. Při dietě je to […]

Dietní zelný salát

Zelí patří mezi velmi levné, a přitom velmi chutné potraviny. Navíc v souvislosti se zelím platí i to, že si můžeme vybrat mezi červenou nebo bílou variantou. Obě chutnají skvěle a navíc mají velké množství vitamínů a nízkou kalorickou hodnotu. Tato zelenina doslova svádí k tomu, proč si vytvořit dietní zelný salát. A aby byl skutečně […]

Jahody s fromage frais

Že z daného názvu receptů znáte jenom jahody? Nebojte, jelikož se jedná o velmi jednoduchý recept s několika přísadami. Ono pro mnohé tajemné fromage frais je totiž příjemně chutný a svěží tvaroh, známý hlavně v kolébce gastronomie, a to ve Francii. Dnes není problémem pořídit ho i tady, v balení které je podobné aktuálně prodávaným českým tvarohům. Oproti […]